MadameBriolette - Palarii si tinute de ziua regalitatii


      Ati fost vreodată la un garden party? Dacă da, probabil că veți fi la fel de încântate ca noi de un asemenea eveniment. Dacă nu, vă recomandăm cu căldură să trăiți această experiență măcar o dată în viață. De ce? Pentru că nimic nu ne învață mai multe despre stil, eleganță și distincție.
Garden party-urile sunt prilejurile ideale pentru a purta o vestimentație elegantă și în același timp plină de originalitate.
Desigur, cel mai important garden party al anului îl reprezintă cel organizat cu ocazia Zilei regalității.

Ce este Ziua regalității?


     Ziua regalității este aniversată pe 10 mai, fiind sărbătorită în primul rând de familia regală, dar data de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională. 10 mai nu era doar ziua regelui. Era o zi de mare bucurie pentru toți românii, în care se simțea peste tot aerul de sărbătoare. Familia regală, pe lângă participarea la defilare, era prezentă la slujba pentru sfinţirea zilei la Mitropolie, la masa festivă de la Palat, iar seara ieşea în mijlocul bucureștenilor, asista la bătaia cu flori de la şosea şi la spectacolul cu focuri de artificii din Cişmigiu.
Ziua regalității este organizată în România după modelul tradiţional al familiei regale britanice. Ce înseamnă aceasta? Punctualitatea este obligatorie, fumatul interzis, la fel cum interzisă este şi utilizarea telefonului mobil. Regulile sunt stricte, de protocol, dar atmosfera nu este nici glacială, nici artificială, ba dimpotrivă. Domnește o atmosferă caldă, relaxată.
În ce constă o ținută impecabilă pentru un garden party?
Pentru doamne, este o ocazie deosebită de a-și etala ținutele, de a interpreta în stil personal codul vestimentar adecvat unui asemenea eveniment. Ţinutele sunt elegante, iar cerința obligatorie în cazul doamnelor este de a purta o pălărie și o rochie de după-amiază, iar în cazul domnilor un costum închis la culoare.
 
     Dress code-ul cerut are un scop: este important să arătăm adecvat evenimentului. Chiar dacă nu vă cumpărați neapărat o rochie nouă, achiziționați-vă o pălărie potrivită pentru ocazie, o pereche de pantofi și eventual o poșetă.

    Va oferim in continuare 6 recomandări pentru a alege tinuta potrivita pentru un garden party:

1.    Adesea, un garden party are loc pe gazon, ceea ce înseamnă că nu veți putea purta tocuri. Pentru a vă putea deplasa în largul vostru, cel mai indicat este să alegeți o pereche de balerini. Există și situații în care curtea este pavată, ceea ce înseamnă că aveți posibilitatea să vă încălțați cu pantofi cu toc. Evitați însă tocurile înalte și alegeți așa-numitul kitten heel, tocul de maxim 5 cm, recomandat în asemenea cazuri.
2.    Nu alegeți rochii cu umerii goi, cu spatele gol sau prea scurte, deoarece nu se potrivesc cu tonul decent și cu distincția evenimentului. Puteți purta rochii cu mânecă scurtă sau chiar fără mâneci la care aveți posibilitatea să adăugați un șal sau o eșarfă pentru a vă încadra în tonul formal al momentului. Nu vă temeți în schimb de culori – puteți alege o culoare vibrantă sau pastel. Important e să fie nuanța potrivită pentru tenul, ochii și culoarea voastră de păr.
3.    Pălăria, după cum am menționat mai sus, este obligatorie conform dress code-ului oricărui garden party. Alegeți o pălărie într-o nuanță asortată sau contrastantă cu rochia. Pălăria poate fi accesorizată cu o floare, poate fi extravagantă și plină de culoare.  
http://www.madamebriolette.ro/cumpara/palarie-pentru-evenimente-deosebite-inspirata-din-romanele-charlotei-692
4.    Puteti purta o voaletă sau chiar o tocă sau așa-numitul fascinator, un accesoriu de păr în nuanțe asortate. Aruncați o privire în magazinul nostru pentru a vedea câte variante spectaculoase și pline de creativitate există pentru a vă împodobi podoaba capilară și a da ținutei voastre exact nota de eleganță de care are nevoie.
http://www.madamebriolette.ro/cumpara/voaleta-pe-bentita-din-spirale-si-pene-albastre-fascinanta-si-feminina-674

http://www.madamebriolette.ro/cumpara/voaleta-pe-bentita-din-spirale-si-pene-bleumarin-673
5.    Atenție la accesoriile purtate precum inele, brățări, coliere sau cercei. Având în vedere distincția vestimentației și accesoriile de păr nu e recomandabil să încărcați excesiv ținuta. Păstrați totul cât mai simplu, astfel încât nota generală să fie una de eleganță și distincție.
6.    O pereche de mănuși din dantelă pot fi în schimb un accesoriu vestimentar foarte potrivit pentru un eveniment de acest gen. Asortați mănușile cu restul ținutei și evitați culorile intense. Alegeți în schimb tonuri pale de culori care nu vor pune în umbră culoarea rochiei purtate.

      Prin naturalețe și simplitate, cu o notă de originalitate dată de exemplu printr-o voaletă delicată și fascinantă, putem emana cu ușurință frumusețe și mult bun gust.
http://www.madamebriolette.ro/cumpara/voaleta-bej-decorativa-si-inspirata-646
 

Comentarii